2017.09.20

A Lavazza márka mellett döntöttünk.

Gyertek kóstoljátok meg a kávénkat!

kávé

Új kávégépünk és őrlőnk megérkezett.

 

 

crema

Megjelent a jó "crema"

A Lavazza kávémárka

mellett döntöttünk.

Minden kiegészítő a helyén.

kávé
crema

 

 

Kávé

 

Véleményünk szerint minden étteremben kell, hogy legyen jó minőségű kávé. Ami nem csak abból áll, hogy a kávégépen megnyomjuk a gombot. Egy jó espresso, cappucino elkészítésénél több mindenre figyelni kell.

kávé

Kávé

Egy kis kávétörténet, hátha érdekel téged. 🙂

Rengeteg mendemonda van a kahweh felfedezésével, kialakulásával kapcsolatban.

.

.

Íme egy valószínű teória:

.

.

KávéKecskék:

A mondák szerint kb. i.e. 300 körül egy pásztor vette észre, hogy miután a kecskéi egy zöld színű növény piros bogyóit

legelik, teljesen megbolondulnak, bolondoznak, ugrálnak és tele lesznek energiával. Ezután a növény megkóstolva

rögtön kiderült, hogy az emberre is energizáló, élénkítő hatása van.

KávéSzerzetesek:

 A szerzetesek, ezt továbbfejlesztve rájöttek, hogy finomabb a gyümölcs bogyója megpörkölve, tűzön, mint nyersen.

Innen már elkezdett kialakulni a kávékészítés mai formájának őse.

Az emberek elkezdték használni szerte a világon.

A Közel-keleten terjedt el először a "Kahweh" nevű ital.

KávéA XVII-ik századra, már elterjedt a kávé, egész Európában is. Napjainkban Brazília a legnagyobb kávétermelője a világnak.

Brazíliát után Vietnám, Indonézia, Kolumbia következik.

A caffe az egész világon elterjedt.

Kávé
Fajtái:

.

Bár magának a kávénak elég sok fajtáját különböztetjük meg a két legnagyobb család a coffea arabica és a coffea robusta.

Az arabica adja a jobb, minőségibb alapanyagot, viszont kényesebb fajta egy bizonyos tengerszint felett termeszthető csak. A robusta

igénytelenebb, ellenállóbb fajta.

Az arabica kávék adják a kapható kávék 70-80%-át.

Sok cég forgalmaz bizonyos százalék szerint kevert terméket. ( Blend) Például 60% arabica, 40% robusta.

Az arabica kávé a drágább értelemszerűen, ízvilága selymes, lágy, kevés savat tartalmaz, sőt koffein tartalma is körülbelül feleannyi mint a

robustáé. A robusta erőteljesebb, savasabb ízvilágú, viszont nagyon testes íze miatt, a belőle készített, sötét pörkölésű kávét sokan szeretik.

.

.

.

Kávé

Nem elég a drága kávégép. A személyzetnek kell, hogy legyen friss tudása a kávékról, elkészítési módokról, kávé italokról, tejes italokról.

A No Name szeretne a kávézó jellegét is erősítve, minőségi kávéval, kávé italokkal szolgálni vendégeinek.

Ezért kávé fronton is hamarosan várhatóak fejlesztések a még jobb minőség és választék irányában.