2017.09.20
A Lavazza márka mellett döntöttünk.
Gyertek kóstoljátok meg a kávénkat!

Új kávégépünk és őrlőnk megérkezett.

Megjelent a jó "crema"
A Lavazza kávémárka
mellett döntöttünk.
Kávé
Véleményünk szerint minden étteremben kell, hogy legyen jó minőségű kávé. Ami nem csak abból áll, hogy a kávégépen megnyomjuk a gombot. Egy jó espresso, cappucino elkészítésénél több mindenre figyelni kell.
Egy kis kávétörténet, hátha érdekel téged. 🙂
Rengeteg mendemonda van a kahweh felfedezésével, kialakulásával kapcsolatban.
.
.
Íme egy valószínű teória:
.
.
Kecskék:
A mondák szerint kb. i.e. 300 körül egy pásztor vette észre, hogy miután a kecskéi egy zöld színű növény piros bogyóit
legelik, teljesen megbolondulnak, bolondoznak, ugrálnak és tele lesznek energiával. Ezután a növény megkóstolva
rögtön kiderült, hogy az emberre is energizáló, élénkítő hatása van.
Szerzetesek:
A szerzetesek, ezt továbbfejlesztve rájöttek, hogy finomabb a gyümölcs bogyója megpörkölve, tűzön, mint nyersen.
Innen már elkezdett kialakulni a kávékészítés mai formájának őse.
Az emberek elkezdték használni szerte a világon.
A Közel-keleten terjedt el először a "Kahweh" nevű ital.
A XVII-ik századra, már elterjedt a kávé, egész Európában is. Napjainkban Brazília a legnagyobb kávétermelője a világnak.
Brazíliát után Vietnám, Indonézia, Kolumbia következik.
A caffe az egész világon elterjedt.

Fajtái:
.
Bár magának a kávénak elég sok fajtáját különböztetjük meg a két legnagyobb család a coffea arabica és a coffea robusta.
Az arabica adja a jobb, minőségibb alapanyagot, viszont kényesebb fajta egy bizonyos tengerszint felett termeszthető csak. A robusta
igénytelenebb, ellenállóbb fajta.
Az arabica kávék adják a kapható kávék 70-80%-át.
Sok cég forgalmaz bizonyos százalék szerint kevert terméket. ( Blend) Például 60% arabica, 40% robusta.
Az arabica kávé a drágább értelemszerűen, ízvilága selymes, lágy, kevés savat tartalmaz, sőt koffein tartalma is körülbelül feleannyi mint a
robustáé. A robusta erőteljesebb, savasabb ízvilágú, viszont nagyon testes íze miatt, a belőle készített, sötét pörkölésű kávét sokan szeretik.
.
.
.
Nem elég a drága kávégép. A személyzetnek kell, hogy legyen friss tudása a kávékról, elkészítési módokról, kávé italokról, tejes italokról.
A No Name szeretne a kávézó jellegét is erősítve, minőségi kávéval, kávé italokkal szolgálni vendégeinek.
Ezért kávé fronton is hamarosan várhatóak fejlesztések a még jobb minőség és választék irányában.